افزایش کلاژن سازی پوست صورت

رمز اصلی داشتن پوست زیبا، کلاژن است. با افزایش کلاژن سازی پوست صورت، چهره جوان، زیبا و درخشان باقی می ماند. چرا که 80 درصد پوست ما از کلاژن تشکیل شده است و بعد از سن 20 سالگی، سالانه حدود 1 درصد از کلاژن پوست را از دست می دهیم!

طبیعی است در دوره های سنین بالا وارد نبرد شویم و با کمک روش های موثر برای کلاژن سازی پوست، به تحریک و تولید کلاژن بیشتر بپردازیم. اما این روش ها چه کار می کنند و کدامشان بهترین است؟

کلاژن چیست؟

کلاژن پروتئینی است که در بافت های همبند بدن مانند پوست، تاندون ها و استخوان حضور دارد. وظیفه آن افزایش استحکام و حفظ خاصیت ارتجاعی بافت ها است.

با افزایش سن، سطح کلاژن کاهش می یابد و اثرات پیری کم کم خودش را نشان می دهد. علاوه براین، عوامل دیگر محیطی روی کلاژن اثرگذار است و می تواند به آن آسیب وارد کند. از نشانه های کاهش تولید کلاژن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نازک شدن پوست
  • مفاصل ضعیف
  • مفاصل سفت
  • خطوط ظریف و چین و چروک ها
  • افتادگی پوست
  • رباط و تاندون های دردناک
  • کاهش تراکم استخوان

کلاژن تراپی چیست و چه کاربردی دارد
زمانی که سطح کلاژن بالا است، پوست کاملا نرم، صاف و مستحکم است. کلاژن سلول ها را به ترمیم و تجدید دوباره تحریک می کند و بر حفظ رطوبت سلول ها موثر است.

به همین دلیل، به عنوان اصلی ترین عامل جوانی صورت شناخته می شود و بسیاری از روش های مراقبتی بر پایه تولید کلاژن بیشتر برنامه ریزی شده است.

همچنین بخوانید : راه های درمان انحراف بینی برای زیبایی دائمی

سریع راه افزایش کلاژن سازی پوست صورت

هیچ جادویی برای معکوس کردن اثرات پیری کشف نشده است، اما با کمک روش های جوانساز و تقویت کلاژن پوست می توانید برای افزایش تولید کلاژن و بهبود ظاهر پوست قدم بردارید.

1- میکرونیدلینگ صورت

این روش برای درمان کلاژن های از دسته رفته انتخاب می شود. دستگاه میکرونیدلینگ حاوی چندین سوزن ریز است که سوزن ها به لایه های عمقی پوست نفوذ می کنند.

با ایجاد آسیب های کنترل شده روی پوست، سلول ها ناخودآگاه به افزایش تولید کلاژن و الاستین می پردازند و در نتیجه بافت و استحکام پوست بهبود می بخشد. همچنین جای زخم، منافذ و علائم کشسانی پوست کاهش پیدا می کند.

انجام میکرونیدلینگ تنها حدود 20 دقیقه طول می کشد و قبل از آن از کرم های بی حس کننده برای کاهش درد استفاده می شود.

2- لیزرتراپی صورت

یکی دیگر از راهکارهای افزایش کلاژن سازی پوست صورت، لیزر درمانی است. لیزر با کمک نور مادون قرمز به زیر پوست نفوذ می کند و موجب انقباض کلاژن و افزایش استحکام پوست می شود.

از مزایای استفاده از لیزر جوانساز می توان به رفع لکه های تیره، بهبود اسکار و آکنه های قدیمی اشاره کرد که بدون درد و کاملا ایمن انجام می شود.

با توجه به ناحیه تحت درمان، لیزر درمانی حدود 30 الی 90 دقیقه طول می کشد و بدون ناراحتی یا خرابی به نتیجه می رسد. همچنین می تواند لایه های عمیق پوست را درمان کند.

افزایش کلاژن سازی پوست صورت، لیزر درمانی است3- آر اف فرکشنال صورت

آر اف فرکشنال روشی غیرتهاجمی برای جوانسازی و تولید کلاژن است که از سوزن های بسیار ریزی تشکیل می شود. همچنین امواج رادیوفرکوئنسی را به پوست وارد می کند و لایه های مختلف پوست مانند اپیدرم، درم و بین این دو را هدف قرار می دهد.

دمای این روش بین 55 الی 60 درجه تنظیم می شود تا سلول های فیبربلاست به تولید کلاژن بیشتر بپردازند. اثربخشی آر اف به گونه ای است که روند طبیعی ترمیم پوست را تحریک می کند و با ورود به لایه درم، اثرات چشمگیری مانند افزایش کشش، لیفت پوست، کاهش خطوط ریز و چین و چروک های ملایم تا متوسط به همراه دارد.

4- پی آر پی صورت

پی آر پی یکی از روش های پیشرفته برای مراقبت از پوست است که با کمک پلاسمای خون تولید کلاژن و الاستین را افزایش می دهد. ابتدا نمونه کمی از خون شما گرفته و داخل دستگاه سانتریفیوژ قرار می گیرد.

این دستگاه پلاسما و پلاکت خون را از گلبول های قرمز جدا می کند و پلاسمای غنی از پلاکت بدست می آید. تزریق این مایع در پوست موجب تولید کلاژن بیشتر و شادابی و درخشان شدن پوست می شود.

برای کاهش درد و احساس بهتر حین تزریق، حدود چند دقیقه قبل از شروع درمان، پزشک از کرم های بی حس کننده موضعی استفاده می کند. سپس PRP به نواحی مختلف مانند پیشانی، گونه ها و … تزریق می شود.

امکان ترکیب این روش با دیگر راهکارها وجود دارد تا اثربخشی آن بر درمان آسیب های پوستی و جوانسازی دوچندان شود.

جهت اطلاع از خدمات  پی آر پی صورت  به صورت حرفه ای در کلینیک آرتا بیوتی کلیک نمایید.

ی آر پی یکی از روش های پیشرفته برای مراقبت از پوست است5- تزریق فیلرهای پوستی

فیلرها بر پایه اسید هیالورونیک برای تولید کلاژن در پوست صورت بسیار موثرند. این ماده در ترکیبات غذایی حاوی اسیدهای آمینه مانند لوبیا، سبریجات و سویا وجود دارد و استفاده از آن ها در برنامه غذایی به خوبی موجب تقویت کلاژن پوست می شود.

اسید هیالورونیک به عنوان ماده اصلی فیلرهای تزریقی است که با کمک آن می توان دوباره جوانی را به پوست برگرداند و حتی چربی های از دست رفته را جبران کرد. امروزه تزریق فیلرها در ناحیه صورت بسیار پرطرفدار است و اثرات فوق العاده ای بر جوانی و بازسازی صورت دارد.

6- هیدرودرم صورت

یکی از جدیدترین روش های افزایش کلاژن سازی پوست صورت، میکرودرم ابریژن است. این روش از محصولات مراقبتی تشکیل می شود که پوست را به تولید کلاژن تحریک می کند و جریان خون در ناحیه هدف را افزایش می دهد.

از دیگر اثرات هیدرودرم ابریژن، لایه برداری پوست است که سلول های جدید را جایگزین سلول های قدیمی می کند. بدین شکل ظاهر جوان تر و شاداب پوست نمایان می شود.
روش های افزایش کلاژن سازی پوست صورت، میکرودرم ابریژن است.

چگونه کلاژن پوست را افزایش دهیم؟

کلاژن در کل بدن وجود دارد و برای تولید و جذب بهتر آن می توانید از قرار دادن مواد غذایی موثر استفاده کنید. در ادامه به روش های طبیعی افزایش تولید کلاژن پوست صورت می پردازیم:

1- سبزیجات تازه

سبزیجات حاوی ویتامین C، K و آنتی اکسیدان باعث سالم ماندن پوست بدن می شود و حضور آن ها در برنامه غذای مفاصل بدن را در وضعیت بهتری قرار می دهد.

ا2- سیدهای چرب امگا 3

یکی دیگر از مواد غذایی موثر بر کلاژن، اسیدهای چرب امگا 3 است. این ترکیب به افزایش میزان کلاژن کمک می کند و باعث شفافیت بیشتر پوست می شود. از مواد غذایی های سرشار از این ترکیب می تواند به ماهی، روغن های گیاهی، بادام و خیار اشاره کرد.

3- مکمل ها

مصرف مکمل ها به جذب کلاژن بیشتر کمک می کند و در انواع مختلف در دسترس است. از کپسول ها گرفته تا قرص های کلاژن که دوز مناسب آن ها بر حسب نیاز بدن مشخص می شود.

4- گوگرد

یکی از مواد معدنی مفید برای تولید کلاژن و کراتین بدن، گوگرد است. کمبود این ماده روی ضعف پوست، مو و ناخن ها تاثیر می گذارد. برای تامین گوگرد می توانید به سراغ مواد غذایی همچون مرغ، گوشت اردک، نارگیل، سیر و پیاز بروید.

برای تولید کلاژن و کراتین بدن، گوگرد است

علت کاهش کلاژن پوست صورت

در کنار افزایش سن، عوامل دیگری نیز روی کاهش کلاژن پوست تاثیرگذار است. روبرو شدن با عوامل زیر منجر به افزایش کلاژن سازی پوست صورت می شود:

  • وجود بیماری های اختلالات خود ایمنی منجر به کاهش کلاژن بدن می شود.
  • قرار گرفتن در معرض اشعه های UV و هوای آلوده روند پیری پوست را تسریع می بخشد.
  • عدم رعایت مراقبت های پوستی و پاک نکردن آلودگی ها و لوازم آرایشی از روی صورت هنگام خواب باعث تجزیه کلاژن می شود.
  • استرس و اضطراب های بیش از حد از عوامل بروز چین و چروک های عمیق روی صورت است که به راحتی از سلامتی و نشاط پوست می کاهد.
  • برنامه غذایی مناسب و سرشار از شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده مانند آرد سفید منجر به کاهش کلاژن می شود و روند ترمیم سلول های پوستی را با اختلال روبرو می کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − 16 =